Shit så spännande

Alltså, det kliar i fingrarna att börja styla bloggen med de här nya funktionerna. Kliar kliar kliar. Snart snart snart får jag lite mera tid. Jag-ska-bara göra en hel massa först. 
07.02.2013 kl. 10:10

Bloggpaus

Ratata återföds till något mycket bättre och mera användarvänligt nu den första februari.

Det ska bli kul att se vad som väntar oss Ratata'are men först tänker jag ta en bloggpaus. Lilla O behöver all extra tid jag kan mjölka ur vardagen såsom det är nu.

Kanske jag återkommer den fjärde februari, kanske den fjärde mars, kanske först efter flytten i vår. Kanske aldrig, det alternativet kan inte heller uteslutaa. Vi får helt enkelt se.

Ta vara på er under tiden!


P.S. De av er som känner mig vid både ansikte och fullständigt namn kan härefter följa med på Instagram om ni vill. Ni som bara känner mig via bloggen och ni som inte är på Instagram får tyvärr klara er 
29.01.2013 kl. 16:05

Den historiska natten

Jag sover första gången m utan BH på sex månader. Känslan är ytterst konstig och jag  är övertygad om att jag antingen dör läckagedrunkningsdöden eller vaknar upp med historiens längsta bröst. Jag vet inte vad som känns värre i detta nu.
29.01.2013 kl. 03:37

Finaste lille man

En sex månaders ung man som fått sina första tänder och sin första stol, som inte kan krypa men som känner på sig att det finns något annat utöver detta att ligga på mage som en ostbåge och sparka och slå, som ler majoriteten av sin vakna tid, och som har de blåaste ögonen jag någonsin drunknat i.

Inte för att jag känner mig skyldig att, efter min klagan här just, förklara min kärlek till Lilla O utan för att han verkligen är en mycket bra liten gubbe.

28.01.2013 kl. 20:21

Min högsta önskan

... just nu är att någon skulle ta hand om Lilla O i två dagar (jag är flexibel, två timmar går också) så att jag ostörd kunde beta av min to-do lista.

Det här att vara mammaledig blev inte riktigt som jag trott med en sambo som slutspurtar med sin arkitektutbildning som bäst, med ett jobb som ingen annan sköter i min frånvaro, med en egen firma som går på sparlåga i brist på tid, med ett radhus som ska vrålrenoveras, med ett hem att packa ner och upp och med ett bröllop som ska planeras.

Ja just det ja.
Häremellan finns det dessutom ett barn som ska nattas, matas, rapas, bytas på, lekas med, sjungas med, skrattas med. 
Det finns en tvättmaskin som snurrar varje dag, ett golv som samlar damm, ett kylskåp som gapar tomt.
Det finns också en rygg som värker, hårtoppar som spjälks, en kropp som måste bli fastare, lungor som saknar frisk luft, ögon som svider av vakande och ett psyke som drömmer om hela nätters sömn.

Vid närmare eftertanke räcker nog inte varken två timmar eller två dagar.
Ge mig två år. 

28.01.2013 kl. 20:11

Bekännelsen

Sthlm, det blev så otroligt synd om mig då du ringde och sa att du jobbar sent ikväll att jag, trots att jag vardagsgodisstrejkar, var tvungen att vrida i mig två Mozart Kugel.

Sen gömde jag foliepappren på bottnet av roskisen.
24.01.2013 kl. 17:13

Varför denna vrede?

Idag på tåget stod jag och väntade utanför en upptagen toalett. Inifrån toaletten hördes ett högt och argt "f*ck it, f*ck it, f*ck it, f*ck it!!!!!". Jag blev aningen obekväm så jag gick och satte mig igen i nyfiken väntan på vem som skulle komma ut.

Och ut kom en prydlig man i min ålder. En helt vanlig person, ingen fradga, inga spasmer, inte det minsta tix.

Så varför dessa arga ord?

Då jag lite senare öppnade toalettlocket fick jag svaret. Vi säger som så - stora tvåan, B, bomelibom* och en icke-fungerande spolning.
 

*som man säger i Norge

21.01.2013 kl. 21:41

Tips på bra ansiktsmask

Har någon där ute något bra tips på en bra ansiktsmask?

Den måste:

  • vara mild och inte dofta för starkt
  • vara ytterst fuktgivande

Utöver detta får den j*vla gärna:

  • ge mig mitt förstånd, mitt tålamod och min ungdom tillbaka
  • aka göra så att Lilla O sover om nätterna
21.01.2013 kl. 21:24

Dagens bild

Ellen, fruset hav, sex minusgrader, sovande barn, låg sol. Mycket bättre blir det inte en januarisöndag 

20.01.2013 kl. 17:43

Idioti i kubik

Varför gör man en fyrdubbelt större förpackning än vad produkten kräver?

Jo, antagligen för att den enkla konsumenten tänker i detta fall "ju större förpackning desto mera produkt desto mera valuta för pengarna". Men angående den här produkten tycker jag att pointen just är den att burkarna är stapelbara, att de kan ta minimalt med plats.

EU, världen, vilken-instans-som-helst borde införa en reglering  hur stor en förpackning får vara i förhållande till självaste produktens volym.

Nu då jag ändå eldat upp mig lite kan jag också spy galla på till exempel minimala ögonkrämstuber som förpackas i en volymmässigt tio gånger större ask. 

Liksom varför förpacka effektivt då man kan göra det ineffektivt? Varför fylla en kontainer i Kina med 1000 produkter då man kan fylla den med bara 500?

Aaargh.


16.01.2013 kl. 17:15

Konst som går på djupet

Jag förälskades igår kväll då jag föll över ett foto av ett porträtt i torrpastell på Facebook. Så förälskad är jag att jag ringde till själva konstnären idag och frågade ur jag ska gå till väga för att köpa ett av hennes verk.

Konstnären heter Anne-Marie Nordin och är bosatt i Stockholm. Hon har ingen egen hemsida men ställer som bäst ut på det här galleriet.

Mina två favoriter:


14.01.2013 kl. 21:29

Dagens bild

Jag-måste-försöka-få-tag-i-allt-och-det-jag-får-tag-i-dränker-jag-i-dregel Lilla O

13.01.2013 kl. 19:58

Tillbaka i verkligheten

Om någon av er tyckte det gick lite för smidigt med Lilla O's plötsliga sova-hela-natten-beteende kan jag berätta att det verkar ha varit ett tillfälligt himmelrike vi befann oss i i nätterna fyra.

Men nåja, alltid något (sa myggan som pissade i havet).
10.01.2013 kl. 18:42

Härligt härligt

Vi har det utomordentligt bra här var vi befinner oss på Teneriffa. (Lika så bra att köra på Volvo, baby, radhus OCH solsemester på Kanarieöarna under ett och samma år så är alla no-no's avklarade.)

Lilla O har sovit hela nätter tre nätter i rad nu plötsligt då jag kände att jag behövde det som allra mest med ett tålamod stort som en molekyl. Jag vågar knappt tro att han menar allvar och ämnar fortsätta i samma stil.

Sen kan intresseklubben även notera att vi befinner oss på samma hotell som en man vars namn läses bakifrån Sfiks Nröjb och vars ena stora hit detta inläggs rubrik syftar på.

Over.
08.01.2013 kl. 00:42

Dagens tips

Kom inte hem från en längre julvistelse på annan ort för att om en dag åka på en veckas resa till sydligare breddgrader. Det finns liksom inte tillräckligt många timmar på dygnet för det. 
02.01.2013 kl. 20:01En online navigering för de som lätt förälskar sig i saker, konst, djur och byggnader, som äter sushi men inte kebab, som tänker lite opassande tankar och stiger i hundbajs aningen för ofta för att det bara ska vara roligt. 

Nu även nybliven mamma till en son.

Ålder: 32
Plats: Helsingfors, Finland  
Andra platser: Vasa, Stockholm, Jakobstad, Oslo, London och skärgården naja.ratata[at]gmail.com

Senaste kommentarer

13.06, 16:20Mås för en timme av Ann-Charlotte
04.08, 14:26Resedilemma modell I-land av Valeria
23.07, 09:39Bloggpaus av
18.06, 22:06Shit så spännande av Hanna
18.05, 20:30Shit så spännande av Maria