Och hur går det för Lilla O nuförtiden då?

Jo, Lilla O har vid en ålder av exakt fem månader fått sin första tand. Dreglandet och måste-ha-något-i-munnen-hela-tiden gav äntligen resultat.

Han har också lärt sig att svänga sig från rygg till mage. Det här gör han gärna exakt direkt då man lägger honom att ligga på rygg på golvet och ligger då på mage tills hans nackmuskler tryter, huvudet slår i golvet och någon lyfter upp honom.

Han har också slutat att kunna sitta stilla i en babysitter utan sparkar mycket rytmiskt och ihärdigt med benen i oändlig tid. En enda gång har vi upplevt honom sluta sparka och det var då han somnade mitt i en spark. Alla andra tycker hans rytmiska sparkande är ytterst roligt, medan jag tänker i banor av tecken på enfaldighet och ser Nobelpriset försvinna bortom horisonten.  

Han har också, idag faktiskt, fått sitt livs första portion av annat än mjölk. Det blev risvälling. Fråga inte varför det blev just det, jag var trött av all nattamning och köpte helt enkelt något som såg bra ut i butiken. Vi får se hur det går. Håll gärna tummarna eftersom jag börjar vara lite genomtrött vid det här laget.

Och här kommer en bild på detta inläggs huvudperson. Avslocknad med finkläderna på i fotändan av sängen på julafton.


29.12.2012 kl. 23:38

Vissa har det sämre

En som kanske har det mindre bra nuförtiden är hunden Ellen som nu på ålderns höst måste dela sina beundrares uppmärksamhet med två småbarn.

Inte helt kul kan man konstatera.

29.12.2012 kl. 23:13

Julen som var

Den här julen var julen som gick till historien.

Dels fick mina föräldrar för första gången i sina vuxna liv fira jul i sitt eget hem.
Dels var vi inte tvungna att sitta tre timmar i bil, tur-retur till Jakobstad.
Dels var ingen tvungen att agera chaufför, så alla fick råsupa. Nå nej, skämtade bara, men skönt är det att kunna dricka vin till maten och inte ha en lång bilfärd framför sig.
Dels fanns det två små underbara barn i familjen.
Dels firade jag min första jul både med Sthlm och min svägerska.
Dels var vi fyra generationer under samma tak i dagarna två.

Och framför allt. Min momi, som vägrat sova någon annanstans än hemma de senaste tio åren, sov* hos oss i två nätter.

Om julen är såhär tycker jag plötsligt om jul som högtid.


*extremt bra dessutom
 

29.12.2012 kl. 23:05

100% fokus, del jagminnsinte

Då man inte lyckas vrida på en totalt jävla normal spis med klassiska vridknappar utan trycker frenetiskt på själva ytan på spisen tills man uppgivet ringer till någon för att fråga hur man i helvete gör.

29.12.2012 kl. 22:53

God Jul

Den tunga begravningen är över, familjen har lyckats ta sig helskinnade till Vasa, julpyntet är upphängt i granen som fick hälften av sina grenar knäckta då den fälldes och jag har tappat rösten.

Med de orden önskar jag alla en God Jul!


23.12.2012 kl. 16:09

Alltid är det något

...som man glömmer då man packar för julen och det är bråttom. I fjol var det allt i stil med byxor. I år är det allt i stil med t-skjortor, kortärmat och långärmat.

Så om ni ser någon med enbart amnings-BH så vet ni.
22.12.2012 kl. 15:47

Musfamiljen

Ingen jul utan Stilton. I mängder. I år är det tänkt att fem personer (plus en gamling som äter ungefär som en fågel så hon räknas inte) ska vrida i sig 2,4 kilogram ost. Det blir närmare 500 gram per person.

Jag kontaktar bestämt viktväktarna i januari.

19.12.2012 kl. 16:41

Dagens djur

En baby-Echidna*, läs och se mera här.

*även kallad myrpiggsvin

17.12.2012 kl. 12:36

En liten undran

Jag måste nog säga att jag tycker det är lite underligt att inte en enda kommenterat det senaste inlägget på något sätt.

Jag funderar hur många kommentarer inlägget fått om det handlade om ett dödsfall orsakat av en sjukdom, en olycka eller ren ålderdom och inte, håll för öronen, självmord.
17.12.2012 kl. 12:28

Tomrummet

Ni vet den sortens samtal då man hör på rösten på den som ringt att man snart kommer att få veta något riktigt riktigt hemskt.

Ett sådant samtal fick jag igår då jag som tur var ensam i Arbis vävsal.

Att en ung person valt att inte leva vidare var budskapet.

Sorgen, chocken och de för evigt obesvarade frågorna. Vad personens föräldrar, syskon och partner, individer som står mig mycket nära, måste gå igenom resten av sina liv är fruktansvärt att tänka på.


Och av någon anledning har Lilla O's kinder varit mjukare och underbarare än någonsin just den senaste dagen. Nästan som om de visste att jag behöver pussa dem extra mycket just nu. 


13.12.2012 kl. 12:08

Dagens bild

Vi missade veckans babysim och "dök" i duschstrålen istället

12.12.2012 kl. 14:54

Dream team

Sthlm har magfar och jag har årets dunderförkylning. Enda som håller familjen ovan ytan är Lilla O som är helt i skick.

Med den här hälsningen ställer vi oss iväg till att fira pre-jul i Stockholm över helgen.
12.12.2012 kl. 14:48

Note to self

Glöm ALDRIG att pumpa om du skippat en amning.
11.12.2012 kl. 05:55

Lunch med dåtiden

Idag åt jag lunch med en liten del av min historia, med två personer som var mina kompisar i det liv jag tidigare hade i Oslo, två personer som nu kunde ha varit mina vänner om jag inte förlorat det liv jag hade där.

Jag använder ordet förlorat trots dess negativa klang och trots att det indikerar att jag inte har fått det tillbaka, att det verkligen gått förlorat. För ja, det liv jag hade där gick till stor del förlorat. Med det inte sagt att man inte kan bygga upp ett annat liv på ett annat ställe med andra människor. Och med det igen inte sagt att det varken är roligt eller lätt.

Hur som helst, min point i det hela är att det känns underligt, varmt och mycket vemodigt i en salig röra, att träffa personer som lever i det liv man själv levde i för ett antal år sedan.   

10.12.2012 kl. 18:06

Årets tårar

Det går inte att inte börja gråta då en av de två sista Mannerheimriddarna kvar i livet tågar in på Självständighetsbalen för att skaka hand med presidenten. Det går inte.
06.12.2012 kl. 19:05En online navigering för de som lätt förälskar sig i saker, konst, djur och byggnader, som äter sushi men inte kebab, som tänker lite opassande tankar och stiger i hundbajs aningen för ofta för att det bara ska vara roligt. 

Nu även nybliven mamma till en son.

Ålder: 32
Plats: Helsingfors, Finland  
Andra platser: Vasa, Stockholm, Jakobstad, Oslo, London och skärgården naja.ratata[at]gmail.com

Senaste kommentarer

13.06, 16:20Mås för en timme av Ann-Charlotte
04.08, 14:26Resedilemma modell I-land av Valeria
23.07, 09:39Bloggpaus av
18.06, 22:06Shit så spännande av Hanna
18.05, 20:30Shit så spännande av Maria