Godmorgon

Imorse vaknade jag i en pöl av bebisexkrement. På kudde, på täcke, på underlakan och på bäddmadrass. Och såklart på hela exkrementproducenten i fråga.

Hälsn. Aldrig-mera-somna-efter-morgonamningen-utan-att-ha-bytt-nattblöja
14.11.2012 kl. 10:07

Bulladeg i hjärnan

Detta utspelade sig igår kväll här på Högberget:

Jag hade bakat smörbullar och hade tagit några tuggor av en av dem då jag av någon anledning gick från vardagsrummet till köket. Bullen tog jag med mig och satte den på plåten där de andra låg.

Jag gjorde det jag skulle göra, det tog några sekunder, varpå jag såg på plåten där jag såg den halvätna bullen och ropade bestört till Sthlm som i all sköns ro spenderade sin första farsdagskväll i vardagsrummet:

"Va' f*n Sthlm!! Varför har du tagit några tuggor av en bulle och sen lagt tillbaka den på plåten?!?"


Närminnet saknas tydligen fullständigt hos mig.
12.11.2012 kl. 21:16

Yummy Mummy

Först vrider man i sig tre smörbullar varefter man sedsn ångestfyllt beställer hem två träningsvideon, "Fit Mama" samt "Mummy Tummy". Det är lite störningsvarning över det hela.
11.11.2012 kl. 23:34

På tal om bröllop...

... så vad kostar en brudklänning?

Jag vet att det ungefär är lika omöjligt att svara på som på frågan vad till exempel en lägenhet kostar men kunde ni kanske svara utgående från egen erfarenhet?

Jag hade inte tänkt mig budgetvarianten men inte heller lyxvarianten, utan mitt på trädet som man säger i Norge.
09.11.2012 kl. 15:55

Bröllop, woop woop

På den här tennisbanan hade Sthlm och jag tänkt gifta oss för tre månader sen. Så bidde det ju inte eftersom det bidde barn en vecka tidigare istället.

Men nu tar vi ny fart och siktar in oss på augusti nästa år istället. Då borde det ju inte, får man hoppas, komma något barn i vägen.

Nu efter några veckors planeringsförsök vet jag inte helt hur vi ska lyckas ro i land hela denna fest med allt vad det innebär med hyrt tält, elgenerator och så vidare men ivern att ordna bröllop är större än skepticismen att det inte ska lyckas. 

09.11.2012 kl. 15:50

Första middag ute, check

Idag, för att fira att vi ringmärkte oss för exakt ett år sedan, gick vår lilla familj på restaurang för första gången tillsammans.

Jag måste säga att det är lite ångest det här med att gå med spädbarn på restaurangbesök. Dels kommer man inrullande med en pansarvagn, dels ligger det en tickande bomb i den vagnen och dels kan man varken kontrollera bombens input, outprut eller decibelnivå. 

Så det blev en pizzeria den här första gången. Men aldrig har pizzan, rödvinet och pistaschglassen smakat så gott. 


Med ingen självklar barnvakt på hundratals kilometers avstånd är att överleva restaurangbesök med barn det enda sättet att själv överleva.
09.11.2012 kl. 00:16

Dagens film

Om ni känner till filmen Life Aquatic av Wes Anderson och dessutom tycker om den, då ska ni absolut också se hans senaste film Moonrise Kingdom

En rolig och rörande historia om kärleken mellan en flicka och en pojke i tidiga tonår. Flickan rymmer hemifrån, pojken rymmer från ett scoutläger, de träffas på en åker och fortsätter därefter äventyret tillsammans. 

En samling rekvisita som heter duga, det finns inte en kopp, inte ett plagg, inte ett träd som inte passar in perfekt både färg-/ och formmässigt sett.
Underbara byggnader. Underbara landskap. Underbara skådespelare.  

En saga på film helt enkelt.

Filmen blir heller inte sämre av att man själv varit aktiv scout och känner igen scoutverksamhetens mest utpräglade särdrag.


* * * *

07.11.2012 kl. 20:53

Varifrån kom det?

Idag stötte jag på en gammal bekant på gatan. En bekant som jag i praktiken bara kindpussat vid hälsning, utbytt "hur är det?", lett lite, bla-bli-bla'at lite lite till och sen inget mera.

Idag, efter att inte ha setts på kanske fyra år, stannade vi upp, kindpussades inte längre, han kommenterade min avkomma som sov i vagnen och jag frågade hur gamla hans barn nu blivit. Och sen, out of the blue, frågar jag rakt ut om de försöker få flera barn.

Vad hände? Sånt frågar man ju absolut inte i substitut till en allmän väderkommentar. 

06.11.2012 kl. 14:19

Prydda elskåp

Ett World Design Capital projekt som jag verkligen tycker om är Fortums dekoration av de annars så fula elskåpen som står i var och varannat gatuhörn.

Som bäst arrangeras en tävling där allmänheten fått skicka in egna bidrag. Klicka in här och rösta på din favorit. De 12 bidrag som får flest röster kommer i framtiden att pryda skåp i Esbo.
  

04.11.2012 kl. 16:35

Det bidde en Canon

Lilla O's födelse var vår absoluta deadline för att införskaffa en systemkamera till vårt hushåll. Nåväl, sent omsider kom den igår, endast tre månader "försenad".

Det blev en EOS650D (och-ingen-får-säga-att-jag-borde-ha-skaffat-något-annat-nu-ok). Jag har hittills mest bara tittat på den, tryckt på lite knappar, installerat lite saker, öppnat och vridit runt lite på skärmen och allmänt varit lite uppspelt.

03.11.2012 kl. 18:51

Dysterkvisten köpte munterkvistar

Man kan lätt tänka sig att folk (läs jag) kunde tappa kontrollen och komma hem med alla möjliga underliga tingestar efter ett besök på Helsingfors Antik- och konstmässa i Wanha Satama.

Men nej, jag höll mig i skinnet och införskaffade endast ett fåtal ytterst nödvändiga saker. Bland annat femton ark från en gammal Flora i färg.

Om jag inte gör något annat med dem gör jag en Svenskt Tenn rip-off och tapetserar någon möbel med dem. 

03.11.2012 kl. 18:43

Själv-feedern här hej

Det är lite svårt att bli kvitt den där postpregnansmagen då det enda jag tänker på är a) vad jag ska äta som nästa och b) hur länge jag måste hålla mig tills jag får äta det.

Mat mat mat mat mat.
03.11.2012 kl. 00:41

Och jag tar farväl och stora tårar rullar på min kind

Idag har varit en mörk, dyster dag. En dag då jag tagit farväl av ett hus som funnits i familjen i över 100 år och som jag alltså vistats i, till och med tidvis bott i, sedan födseln.

Det var det tyngsta avskedet jag någonsin tagit av icke levande materia, så tungt att jag inte kommer att kunna se den klarblåa himmeln på ett tag. En fyra generations era är avslutad.
01.11.2012 kl. 00:00

Bränd bro

Idag blev jag tillfrågad om jag kunde ställa upp på att bli intervjuad på nyheterna angående Kvarkentrafiken. "Intervjuer-på-stan" stil.

Jag var tvungen att säga nej eftersom jag kände mig så hemskt ful.

Dit for den chansen till kändisskap i svenskfinland.
29.10.2012 kl. 14:46

Tantvarning, del 1

Från att ha varit den som cyklar vingligt, i mycket varierande takt och utan hjälm på trottoaren är jag nu den som cyklar på cykelvägar, med jämn snabb fart, (nästan) alltid med hjälm och som dessutom plingar på alla som är som jag var förr.
29.10.2012 kl. 14:44En online navigering för de som lätt förälskar sig i saker, konst, djur och byggnader, som äter sushi men inte kebab, som tänker lite opassande tankar och stiger i hundbajs aningen för ofta för att det bara ska vara roligt. 

Nu även nybliven mamma till en son.

Ålder: 32
Plats: Helsingfors, Finland  
Andra platser: Vasa, Stockholm, Jakobstad, Oslo, London och skärgården naja.ratata[at]gmail.com

Senaste kommentarer

13.06, 16:20Mås för en timme av Ann-Charlotte
04.08, 14:26Resedilemma modell I-land av Valeria
23.07, 09:39Bloggpaus av
18.06, 22:06Shit så spännande av Hanna
18.05, 20:30Shit så spännande av Maria