Resedilemma modell I-land

26.01.2012 kl. 12:12

Sthlm och jag har planer om att åka någonstans till en varmare breddgrad före vi blir föräldrar och våra liv som resenärer för evigt är förstörda, före tiden då Bamseklubben och korv och makaroner härskar.

Våra kriterier:

  • Vi vill inte resa ett dygn

  • Vi vill inte sätta ner samma förmögenhet som på till exempel förra vinterns Vietnamresa

  • Jag vill inte åka till ett land där man borde få livnära sig på lufttorkat kött, vin och goda ostar

  • Jag kan inte åka till ett ställe där man absolut vill gå på bergsvandringar, paddla kajak i kalkgrottor och skumppa runt på moped

  • Vi vill inte och jag kan inte åka till ett land som garanterar diarré, mask och tarmparasiter

Så vad finns kvar?

Jo, ett ställe där man inte nödvändigtvis upplever så mycket, där man mest ligger i en solstol och läser, promenerar längs stranden, får massage och äter fräsch bakteriefri mat.


Och var är det här?

Kanarieöarna? Jag ryser och tänker proppfulla stränder med charterresenärer i t-skjortor med reklamtryck. Finns där annat också?

Dubai? Hmm, har varit där och kommer garanterat att komma mig dit flera gånger, men lusten att det ska vara nu finns inte helt.

Sen är min lista slut. Inga andra ställen vi kommer på passar helt in.


Det känns jävligt tråkigt att söka efter en destination dit man egentligen inte vill åka.  

Kommentarer (15)
Grönland.
niklasgerkman.ratata.fi26.01.12 kl. 12:24
Grönland och Island är ju på min top 10 lista men där är tyvärr kallt, eller åtminstone inte varmt. Eftersom sommaren kommer att se fullständigt annorlunda och de fyra veckorna jag brukar spendera på sommarstället nu kommer att spenderas någon helt annanstans på ett icke-somrigt sätt drömmer jag om lite förtidssommar på våren.
26.01.12 12:29
Jag gillade Kroatien. Vi flög till Dubrovnik och var där några dagar, sen hyrde vi en bil och åkte ut till Korcula och Hvar för ett par dagar. Kanske det kunde vara nåt för er? Eller Sicilien, Korsika? Barcelona är en ljuvlig stad för stadssemester. Och nu funderar vi lite på Portugal till näst.
snigelnharald.blogspot.com26.01.12 kl. 14:11
Tack för tipsen! Sthlm gillade också Kroatien och missar faktiskt en planerad resa dit pga beräknat datum. Dit skulle jag bra kunna tänka mig att åka faktiskt! Måste bara kolla hur varmt/kallt det är där i april/maj. Stadssemester får vara den här gången trots att Barcelona lockar. På Sicilien och Korsika är jag rädd att frustrationen med mat och dryck lägger ett sotlager på upplevelsen, men inte vet jag :S
26.01.12 14:19
Kroatien
tommix26.01.12 kl. 15:19
Uppfattat.
27.01.12 09:42
Jag skulle gärna åka till Egypten på nytt just i april/maj!
malin.granberg.fi26.01.12 kl. 17:13
Det ska jag utforska. Tack för tips. Sen har jag ju en total fascination för pyramider och det skulle kännas underligt att vara i Egypten utan att resa långt med buss i varmt sandlandskap för att komma till en pyramid. Men som sagt, ska utforska.
27.01.12 09:46
Vi ska till Kroatien (Dubrovnik) i maj bara vi får tummen ur röven och bokar vår resa.
Basse26.01.12 kl. 21:34
Ok, kan vi göra så att ni får tummen ur och skickar linken åt oss så bokar vi samma resa men i maj.
27.01.12 09:42
Tänkte oxå föreslå Kroatien -Dubrovnic. Vi var visserligen där i aug så vet inte hur varmt det är i april/maj. Riktigt fint, men vi var lite besvikna på maten.
Mia26.01.12 kl. 21:38
Jag börjar ju verkligen tro er alla som tipsar om Kroatien nu :) På vilket sätt var ni besvikna på maten? Jag har varit på några ställen där maten varit lite för tråkig. Färsk fisk i all ära, men om man inte får något annat än en grillad fisk på tallriken i en vecka tappar man snabbt lusten. Ge mig citrooon, ge mig smöööör, ge mig saaalt.
27.01.12 09:49
Slovenien är kiva också. Bled: http://ryan.li/photos/landscape/bledisland.jpg Ljubljana: http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/05/75/35/ljubljana-river.jpg Piran: http://www.slovenia.info/pictures%5Ctown%5C1%5C2011%5Cpiran_punta_jutro_338078.jpg
Basse27.01.12 kl. 11:30
Det har jag också hört och dit vill jag definitivt åka. Men just nu är det två små "men" med Slovenien. 1) Jag har en kompis där som jag planerat besöka i fyra år och han förväntar sig antagligen att visa hela sitt vackra land för oss. Det orkar jag inte med den här gången. 2) Jag vill åka till hav, sand, slapphet, hjärndödhet, ett ställe där jag inte får dåligt samvete om jag bestämmer mig för att läsa böcker och promenera 90% av den vakna tiden.
29.01.12 16:32
...och ännu litet spam från när vi var till Slovenien för snart fem år sen: http://www.johde.net/wordpress/?p=179 Dom hade bra pizzor där och vi trivdes bra. Folk talade engelska, det fanns bra kaféer, morgonmål osv. Hyr bil och besök t.ex. Bled och Piran.
Basse27.01.12 kl. 11:34
Ser jäkla trevligt ut. Det här tipset kommer jag absolut att gräva fram till en annan gång.
29.01.12 16:34
Nämen herregud, vilka nyheter jag missat under min ratata-paus! Stor grattiskram Naja, härliga nyheter! Och vad gäller reseplanerna, så ska man nog inte skippa Kanarieöarna helt, Fuerteventura har överraskat mig positivt redan två gånger, speciellt Jandia i södra delen av ön. Visserligen finns det int så mycket att göra annat än vandra längs de milslånga sandstränderna, men garanterat lugnt och varmt (samt inte ett så populärt resemål bland finnar...). Alla nämnda resemål i all sin ära, älskar speciellt Portugal, men är inte vädret lite osäkert ännu på våren?
Catten28.01.12 kl. 08:38
Tack Catten! Ja, här händer det saker. Tack för tipset. Fuerteventura har jag hört att inte är lika hemskt som andra ställen. Ska definitivt kolla Jandia. Portugal är jag rädd att är för kallt, kan hända att vi åker redan i april, då har regnperioden/även kallad våren där väl just slutat..? Hoppas du kommer igång med bloggen snart igen! Kram
29.01.12 16:28
Lite okryddat och tråkig mat tyckte vi. Men visst, fisk finns det ju gott om. :) Men som sagt, i övrigt var vi mycket nöjda med vår resa dit!
Mia28.01.12 kl. 10:53
Ja, jag antar att vi menar lite samma sorts mat här. Färsk men allmänt tråkig, varken bu eller bä.
29.01.12 16:35
Hva med Formentera ;-)?
A 28.01.12 kl. 18:44
Tyvärr fullbokat just i år ;)
29.01.12 16:24
Kanarieöarna är helt underskattat. Hyr man bil så tar det ungefär tio minuter att köra ut från turistghettona. (Baserat på de tre öar jag varit till). Men vissa kanarieöar är väl för heta i maj? Kroatien/Slovenien låter fint. Men hur varmt vill ni ha det och hur varmt är det där i maj? Hur skulle det vara att bila eller raila i södra Frankrike? De har nog mycket annat än vin och ost... Inte för att det är riktigt strandvarmt där då ännu. Eller någon av de mindre turistiga grekiska öarna? PS. Det går riktigt fint att resa med barn. Av de tre du nämner är det bara makaronerna som härskar hos oss och dem får man över hela världen...
Bakpappa29.01.12 kl. 07:59
Det blir nog inte maj, utan april. Vi vill ha temperatur som en varm skandinavisk sommar, inte vara tvungna att ta så många beslut, ha allt bokat på förhand, läsa menyer på engelska och inte trängas med de man rodnar av för mänskligheten i allmänhet. Vilka ställen på Kanarieöarna har du varit till och var något av de ställena befriade från "kanarieöschacket"?
29.01.12 16:48
Sen skulle jag ännu tillägga att Lanzarote inte är så tokigt heller, men jag tror det är lite mer barnfamiljssemester som gäller där - jag kan dock ha fel. Sen tycks Teneriffa göra lite comeback, läste jag i någon Mondo, men vet inte så mycket om det. Tror man främst ska undvika Gran Canaria (fast det nog finns mysiga ställen där också, men då hade vi en lokal kompis som guide), där e det mest rajtantajtan och service på finska...
Catten29.01.12 kl. 17:56
Med tanke på årstid, temperatur, mat, flygtid, reseutbud osv osv verkar det som om Kanarieöarna verkligen levererar bäst, eller minst dåligt kan jag kanske säga. Så jag måste bara svälja alla miljoner fördomar och öppna ögonen lite mera. Svårt! :)
30.01.12 12:26
Irland , definitivt! sommarmånaderna är bäst. inte sådär asigt hett heller. Besök burren o cliffs of moher osv ! Galway är en underbar stad, men det finns gott om andra härliga städer/byrar där också!
domdom07.02.12 kl. 13:29
Jag är glad att du gillade Kroatien, tänker jag att ha min smekmånad där
biluthyrning split
Valeria04.08.14 kl. 14:26En online navigering för de som lätt förälskar sig i saker, konst, djur och byggnader, som äter sushi men inte kebab, som tänker lite opassande tankar och stiger i hundbajs aningen för ofta för att det bara ska vara roligt. 

Nu även nybliven mamma till en son.

Ålder: 32
Plats: Helsingfors, Finland  
Andra platser: Vasa, Stockholm, Jakobstad, Oslo, London och skärgården naja.ratata[at]gmail.com

Senaste kommentarer

13.06, 16:20Mås för en timme av Ann-Charlotte
04.08, 14:26Resedilemma modell I-land av Valeria
23.07, 09:39Bloggpaus av
18.06, 22:06Shit så spännande av Hanna
18.05, 20:30Shit så spännande av Maria